Campanjo kiest WordPress CMS Posted in Nieuws by on 27/07/2014 Tags: ,

We krijgen de vraag wel en eens: Waarom WordPress tegenover andere bekende content management systemen. Toen we op zoek gingen naar het “beste” CMS zijn we uiteraard bij Drupal en nog een paar anderen gepasseerd.

 

Wat ons meteen opviel bij WordPress was de gebruiksvriendelijkheid en de enorme vibrante community achter WordPress. Iets die ten tijde van deze beslissing iets minder aanwezig was bij de andere CMS merken. Naast gebruiksvriendelijkheid voor onze klanten zochten we ook flexibiliteit voor onze developers zodat deze snel en efficiënt zaken kunnen ontwikkelen bovenop het CMS, ook hier blinkt WordPress uit met een uitstekende plugin-architectuur en verregaande theme flexibiliteit.

Is WordPress dan het beste CMS? Neen, dat zeggen we niet. Laat ons eerlijk zijn: men kan vandaag de meeste doelen bereiken met elk CMS, het ene CMS zal zich beter lenen voor een project dan het andere alsook technische kennis en competenties mbt. het CMS spelen hier een grote rol maar tot op heden hebben we elk doel op efficiënte wijze kunnen bereiken met WordPress en dat zijn er al heel wat geweest. We kunnen snel inspelen op de vraag van de klant vanwege de enorme community; meestal bestaat er al een plug-in die de vraag invult: wat de kost tot een minimum drukt. En bestaat of voldoet deze niet, maken we er zelf één. De grootste drivers waarom we WordPress kiezen zijn gebruiksgemak voor onze klanten en flexibiliteit voor onze technische mensen.

Ook al draaien +16% van de websites (blogs meegerekend) op WordPress en zijn er “bekende websites” die het gebruiken, het is ook niet perfect.